EU – EØS for kvinnelige politikere

- Kommunesektoren er sterkt berørt av de beslutningene som tas i EU. Innenfor blant annet miljø, skole, utdanning, helse, helseberedskap og IKT blir Eus direktiver implementert i regelverket for norske kommuner. Jon Østensvig fra KS-kontoret i Brussel, mente i sitt foredrag at det var et misforhold mellom betydningen EØS har for norske kommuners hverdag og den interesse kommunale aktører har for å gjøre seg kjent med og påvirke de prosessene der politikken vedtas.
Eksempler på områder det Eus regelverk har betydning for norske kommuner er drikkevannsdirektivet, lekeplassdirektivet og anskaffelsesdirektivet, der Østensvig også mente det var en unødig overimplementering av regelverket.
Kunnskap om de muligheter som finnes for å få støtte til utviklingsprosjekter og arbeid innenfor europeiske finansieringsordninger og program er noe vi vil ha direkte nytte av, sier Gullbrekken.
- Vi fikk informasjon om Aktiv ungdom, Livslang læring og Entrepreørskaps- og innovasjonsprogram.
Likestillingsarbeidet i EU var også tema, og her fikk vi en god innføring i Eus strategi for likestilling mellom kjønnene av Anne-Katrine Galand, nasjonal ekspert i EU.
Cécile Gréboval fra The European Women’s Lobby fortalte også om likestillingsarbeidet i EU landene.
Cécile Gréboval fra The European Women’s Lobby fortalte også om likestillingsarbeidet i EU landene.

Dette var en særdeles lærerik og inspirerende studietur, avslutter Anne Jorid Gullbrekken, og håper dette tiltaket i prosjektet skal ha positive virkninger med hensyn på videre deltagelse i politisk arbeid for kvinnene som deltok.
(Bildet:: Anne Jorid Gullbrekken (tv)
og Grete Borgen foran Norway House.)