Har fått lyst til å fortsette en periode til!

- sier Brita Kleven Thorsvik. -Selv om jeg har vært med i kommunepolitikken litt til og fra i flere år, har deltakelse i Utstillingsvinduet´s samlinger gitt meg mye. Det har vært trivelig å bli kjent med de fleste andre kvinnene i kommunestyret. Det er medvirkende til at jeg har lyst til å fortsette en periode til – selv om jeg egentlig tenkte å trekke meg før inneværende periode.

Noe av det første vi gjorde i prosjektet var å trene på å holde innlegg fra vår talerstol i egen kommunestyresal. Vi fikk tilbakemeldinger på måten vi gjorde det på både fra veileder og de andre deltakerne og ved bruk av videoopptak. Selv om jeg ofte har vært på talerstolen, var det nyttig å trene på korte innlegg og få ”oppskrifter” på hvordan vi kunne gjøre det bedre.

Gjennom Utstillingsvinduet har vi fått et større nettverk både i egen kommune og blitt kjent med kvinner fra 3 andre kommuner. Dette har jeg satt stor pris på. Ikke minst er det viktig å føle at om vi kvinner er uenige i en sak er det ingen av de som er med i prosjektet som prøver å ”ta noen”, men er saklige og rause. Vi er også blitt flinkere til å gi hverandre tilbakemeldinger. F.eks var det ei fra et annet parti som etter jeg hadde holdt et innlegg nylig, visket til meg: ”Du holdt et godt innlegg Brita, men jeg kommer nok ikke til å støtte forslaget ditt”.
 
Ved forrige kommunevalg var det ingen av partiene i kommunestyret som hadde kvinner på topp. Denne gangen ser det ut som det blir minst 4 kvinner på 1. plass. Jeg er ikke i tvil om at det vi har lært i prosjektet og det samhold og den støtten vi har gitt hverandre, er medvirkende til at flere har sagt ja nominasjonskomiteen til en slik plassering.
 
Så får vi se hva nominasjonsmøtene - og valget gir av resultater.
 
 
Verdal, 24.01.11
 
Brita Kleven Thorsvik
brita@vktv.no
 
Kontaktinformasjon:
Kvinner i lokalpolitikken | webmaster | Tlf: 74 16 91 82 | Faks: | lih@steinkjer.kommune.no